Vollegrond

Nieuws

Markt: onveranderd flauwe markt voor peen

De handel in peen is flauw gestemd. In Emmeloord gingen de beursnoteringen op donderdag 25 maart onderuit, met gemiddeld € 1,50.

Voor B-peen lag het accent van de prijsverlaging op de onderkant, de schaaltjespeen verloor vooral aan de bovenkant waarde. De druk op de notering B-peen had weinig te maken met kwaliteitsproblemen, meer met de matige export. Gehoopt was op wat paasdrukte, maar de vraag ontbreekt. De aanvoer van peen uit Zuidwest-Frankrijk loopt onderhand wel af, misschien kan dat de vraag naar Nederlands product nog wat stimuleren.

Laatste peennotering Middenmeer

In Middenmeer is al medio maart de laatste peennotering uitgebracht. Weliswaar was in Noord-Holland nog niet alle peen op, maar de handel tendeerde flauw en de kwaliteit van de peen was niet constant. Vandaar dat er uiteenlopende prijzen werden gemaakt. De uiteindelijke slotnotering van het seizoen zakte aan de onderkant met € 2 per 100 kilo.

Rustige handel biopeen

Voor biopeen is de handel rustig. De prijzen veranderen al weken nauwelijks. Op de Duitse markt is er nog twee weken redelijk afzet mogelijk voor Nederlandse biopeen, daarna gaat men er onderhand over op nieuwe oogst uit Zuid-Europa.

Prognose: prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.