Vollegrond

Nieuws

Toelating 3 anti-slakkenmiddelen verlengd

Het Ctgb heeft de toelating van de middelen Derrex, NEU 1181 M en Sluxx HP verlengd. De middelen hebben een toelating ter bestrijding van slakken.

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft de 3 middelen Derrex, NEU 1181 M en Sluxx HP tegen slakken een verlengde toelating gegeven op basis van een laag-risicostof als ijzerfosfaat als werkzame stof.

IJzerfosfaat is laag-risicostof

IJzerfosfaat is een laag-risicostof, omdat de stof onschadelijk is voor andere dieren en het milieu. Slakken eten de korrels op en het ijzerfosfaat tast de verteringsorganen aan. Hierdoor stoppen slakken met eten en trekken ze zich terug in hun ondergrondse schuilplaats. Daar sterven ze binnen een paar dagen.

Vooral goed nieuws voor spruitenteelt

De middelen zijn toegelaten voor professioneel gebruik bij akkerbouwgewassen en in de fruit-, groente-, kruiden- en sierteelt. De verlengde toelating is met name goed nieuws voor de spruitenteelt, waarin slakken voor grote problemen kunnen zorgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.