Vollegrond

Nieuws

Diverse kandidaten voor proeftuin precisielandbouw

Na de provincies Drenthe, Zeeland en Limburg gaat nu ook de gemeente Dronten de strijd aan om de Nationale Proeftuin Precisielandbouw naar zich toe te trekken.

Vorige week maakte staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken bekend dat er € 2 miljoen beschikbaar komt voor een Nationale Proeftuin Precisielandbouw. Hier worden de nieuwste uitvindingen, prototypes en technologieën voor precisielandbouw in de praktijk getest en doorontwikkeld.

Hierbij moet worden gedacht aan drones, kleine landbouwrobots, sensoren en satellieten die informatie geven over bodemvruchtbaarheid, oogsttijd, of plagen. Dat helpt om de Nederlandse landbouw op hoog niveau te houden. Voor de zomer moet een ontwerpstudie klaar zijn.

Volgens de gemeente Dronten is de plaats zeer geschikt voor zo’n proeftuin: “Qua kennisontwikkeling is de Aeres Hogeschool zover dat aan alle randvoorwaarden is voldaan om tot een vervolgstap te komen in de ontwikkeling van de precisielandbouw”.

Het CDA in de provincie Limburg wil de proeftuin Precisielandbouw juist naar Venlo halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.