Vollegrond

Nieuws

120-dagenregeling voor Asulam in spinazie

Het herbicide Asulam 2 (toelatingshouder UPL, voorheen Agrichem) heeft een 120-dagenvrijstelling gekregen tegen breedbladige en grasachtige onkruiden in diverse teelten, waaronder spinazie.

De toepassing in spinazie geldt voor de zaadteelt en onbedekte productieteelt met een eenmalige toepassing voor opkomst per teeltcyclus. De dosering is 6 liter per hectare in minstens 600 liter water per hectare.

Toepassingseisen

Volgens het wettelijk gebruiksvoorschrift mag Asulam niet worden toegepast in grondwaterbeschermingsgebieden, en moet gespoten worden met een spuitboomhoogte van maximaal 30 centimeter boven de top van het gewas. Dit moet dan met driftarme venturidoppen en met kantdoppen. Als gewerkt wordt met een sleepdoek, moet die voorzien zijn van minimaal 50% driftreducerende spuitdoppen. Een derde mogelijkheid is spuiten met een overdekte beddenspuit.

De 120-dagenvrijstelling is voor de productieteelt van spinazie van kracht van 26 april tot en met 24 augustus 2017, en voor de zaadteelt van 15 maart tot en met 13 juli 2017.

Of registreer je om te kunnen reageren.