Vollegrond

Nieuws

Macon-schoffeltrekker biedt goed zicht op werk

De schoffeltrekker van Macon Machinebouw heeft een ruime bodemvrijheid van 50 centimeter en een open frame. Hierdoor biedt de rekker goed zicht op het werk.

De 4-wielige Macon MST 150-schoffeltrekker kan naast schoffelen ook andere bewerkingen tussen de rijen uitvoeren.

De Macon-schoffeltrekker op deze foto heeft een spoorbreedte van 150 centimeter en een bodemvrijheid van 50 centimeter. Die spoorbreedte is standaard, maar op verzoek zijn andere breedtes mogelijk. - Foto: Stan Verstegen
De Macon-schoffeltrekker op deze foto heeft een spoorbreedte van 150 centimeter en een bodemvrijheid van 50 centimeter. Die spoorbreedte is standaard, maar op verzoek zijn andere breedtes mogelijk. - Foto: Stan Verstegen
Door de ruime bodemvrijheid en het open frame heeft de chauffeur goed zicht op zijn werk. Standaard zit er op de trekker een rolbeugel, een geveerde stoel en aan de achterzijde een hefinrichting voor lichte werktuigen.

Hydraulische aandrijving

Een 25 pk Kubota-dieselmotor is geplaatst in een geluidsarme motorkast. Door de planetaire, hydraulische eindaandrijving levert de motor veel trekkracht. De rijsnelheid is traploos regelbaar tot 15 kilometer per uur. Afhankelijk van de wensen, is de schoffeltrekker leverbaar vanaf €24.000, exclusief btw.

Op maat gemaakt

Macon (Matthijssen Constructies) Machinebouw in Kraggenburg (Flevoland) ontwikkelde de schoffeltrekker naar wens van een biologische teler. Deze voerde daar in 2016 zijn mechanische onkruidbestrijding naar tevredenheid mee uit. De schoffeltrekker werd vorige week voor het eerst aan het publiek getoond op de biobeurs in Zwolle.

Of registreer je om te kunnen reageren.