Doorgaan naar artikel

Zeven GPS-stuursystemen getest: Valtra voorop

Uit de gps-vergelijkingstest van TREKKER blijkt dat alle zeven trekkermerken een prima gps-stuursysteem leveren. Verschil zit ’m in geavanceerde functies en gebruiksgemak. Valtra gaat voorop, John Deere staat op nummer 2.

Als je kijkt naar het totaalplaatje, dus hoe geavanceerd het gps-stuursysteem is in combinatie met hoe makkelijk het allemaal werkt, dan loopt Valtra voorop. John Deere staat op plek twee. Dan volgen New Holland en Massey Ferguson.

Dat blijkt uit een uitgebreide vergelijking van gps-stuursystemen die TREKKER vorig jaar heeft uitgevoerd in Denemarken. TREKKER betrok in de vergelijking die het blad maakte zeven trekkermerken. Dat waren Valtra, John Deere, New Holland, Massey Ferguson, Claas, Deutz-Fahr en McCormick. Ja, Fendt ontbreekt. Ten tijde van de test (voorjaar 2023) wilde Fendt nog geen pre-productiemodel van de 728 Vario leveren.

Vier eigen gps-stuursystemen, drie externe

Van de in de test vergeleken merken maken er vier gebruik van hard- en software onder eigen merknaam. En toevallig of niet: dat zijn de vier trekkermerken met de hoogste puntenscores.

Bekijk het complete onderzoeksverslag op Trekkeronline.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin