Vollegrond

Nieuws laatste update:18 jan 2017

Italiaanse ploeg trotseert zeer zware klei

De Kramer ER.MO-ploeg is van Italiaanse makelij, maar zo degelijk gebouwd dat de machine geschikt is voor zwaardere en hardere grond. De ploeg kan zelfs uit de voeten op zware klei met 85% afslibbare delen. In de Noord-Italiaanse Povlakte is sprake van dergelijke zware kleigronden en daarvoor is deze ploeg speciaal ontwikkeld.

W.N. Kramer Trekkers en Landbouwwerktuigen in Burgerbrug is importeur voor de Benelux van ER.MO. Het bedrijf presenteerde de ploeg op de RoDeKo-beurs bij A.S. de Boer in het Noord-Hollandse ’t Veld.

De ploeg is gemaakt van hoogwaardig staal en de balk waaraan de scharen bevestigd zijn, is aan de boven- en onderkant verstevigd met extra platen die mede de krachten opvangen. Omdat de scharen bovenop het frame zijn gemonteerd, worden de krachten alleen in het verlengde van de balk verwerkt. Dat maakt de constructie sterker, met minder torsie. Daardoor rijdt de trekker stabieler en is er geen sprake van een hefboomeffect. Verder is geen enkele verbinding gelast, maar gemaakt met stevige, forse bouten.

Foto: Stan Verstegen
Foto: Stan Verstegen

Populair in de Povlakte

Volgens Kramer maakt 80% van de loonwerkers in de Italiaanse Povlakte gebruik van een ER.MO-ploeg, vanwege zijn degelijkheid. De ploeg is uit te voeren met tipkouters, schijven en aan te sluiten op GPS. Prijzen komen overeen met de ploegmerken die al worden aangeboden in de Benelux.

Speciale zandploeg

Op aanvraag van Kramer heeft ER.MO een speciale zandploeg ontwikkeld. Deze kan 2 x 52 centimeter breed en 45 centimeter diep ploegen. Daarbij wordt ongeveer 2 x 20 centimeter van de bovenste laag naar onder geploegd en de onderste laag geheel naar boven, zodat er schone grond is om bijvoorbeeld tulpen te planten. Ook deze ploeg is van hoogwaardig staal en robuust gebouwd.

Naast deze ploeg heeft ER.MO diepploegen, molploegen, woelers, voorzetwoelers en schijfcultivatoren in het pakket.

Of registreer je om te kunnen reageren.