Vollegrond

Nieuws

Dewulf presenteert nieuwe 2- en 3-rijige klembandrooier

Machinefabrikant Dewulf heeft een nieuwe 2- en 3-rijige zelfrijdende klembanrooier ontwikkeld voor peen. De machine komt voort uit de ZK-reeks van zelfrijdende klembandrooiers met afvoerelevator.

Het aparte aan de nieuwe zelfrijdende klembandrooiers is dat de twee of drie rooi-elementen onafhankelijk van elkaar op verschillende hoogte kunnen rooien. Elke rooischaar houdt afzonderlijk de gewenste diepte aan: 'Floating Shares' noemt Dewulf dat. Het systeem biedt volgens de fabrikant een maximale stabiliteit, ook bij hoge rooisnelheden. Dankzij de royaal bemeten super grip-profiel plukriemen van 14 meter kan er ook onder zwaarder omstandigheden gerooid worden. Dankzij de lange rooiriemen is de afvoerelevator tevens hoger op het chassis bevestigd.

Onderhoudsvrije messen

De nieuwe generatie onderhoudsvrije 'Gearbox Drive' van de messen draait aan een hoger toerental en heeft minder bewegende delen. De lagers van de messen zijn afgesloten via een 'Labyrinth Sealing' met een hoge duurzaamheidsgraad. Een hydraulisch aangedreven rol onder messen sluit verlies van wortelen uit.

Egelband voor schoon product

De ZKIIse en ZKIIIse zijn standaard uitgerust met een egelband van 1 meter breed en 1,68 meter lang. Dat staat volgends Dewulf garant voor een schoon product. Het vermogen van 257 kW (350 pk) halen de klembandrooiers uit een Scania DC9 die voldoet aan de Stage IV Final emissie-eisen. De ZK-machines rooien met een toerental van maximaal 1.600 rpm.

Of registreer je om te kunnen reageren.