Vollegrond

Nieuws

Verplichting driftreducerende doppen uitgesteld tot 2016

Den Haag - De verplichting op het gehele perceel 75 procent driftreducerende doppen te gebruiken, is uitgesteld tot voorjaar 2016. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

In eerste instantie zou de verplichting van 75 procent driftreducerende doppen dit jaar al in gaan. Ook zou een teeltvrije zone van minimaal 50 centimeter langs watergangen gaan gelden, met uitzondering van gras. Nu zijn alleen 50 procent driftreducerende doppen verplicht in de 14 meter naast watergangen. De maatregelen worden opgenomen in het Activiteitenbesluit, onderdeel van de nieuwe Nota Duurzame Gewasbescherming. De regels worden aangescherpt, omdat nog steeds te veel middel via drift in het oppervlaktewater komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.