Vollegrond

Nieuws laatste update:4 mrt 2014

Waarschuwing voor wortels uit VS via Nederland

De Duitse voedselautoriteit heeft bij het Europese meldsysteem voor voedselveiligheid RASFF melding gemaakt van een partij worteltjes uit de Verenigde Staten, maar doorgevoerd door Nederland.

De partij bevat een 'niet toegestane substantie', een chloride. In Duitsland is de opsporing van residuen op groente verbreed van gewasbeschermingsmiddelen naar conserverings en schoonmaakmiddelen. Dat leidde al tot strenger beleid op dit punt. De Amerikaanse worteltjes zijn al opgegeten door Duitse consumenten, blijkt uit de melding. Het gaat om baby carrots, kleine worteltjes die uit peen gesneden worden. Vaak krijgen deze worteltjes een conserveringsbehandeling. Partijen uit de zending zijn ook doorgevoerd naar Frankrijk, blijkt uit de Duitse melding.

Of registreer je om te kunnen reageren.