Vollegrond

Nieuws

Toelating Signum uitgebreid met groot aantal kleine gewassen

Het fungicide Signum heeft een uitbreiding van de toelating gekregen in de onbedekte teelten van spinazie, pastinaak, schorseneer, mierikswortel, knoflook, bosui, aromatische wortelgewassen en medicinale wortelgewassen.

De uitbreiding is tot stand gekomen in samenwerking met fabrikant BASF Nederland, het Productschap Akkerbouw en LTO Vollegrondsgroenten. Voor de teelten van schorseneer, mierikswortel, knoflook en bosui is de toelating een belangrijke uitbreiding van het middelenpakket. Voor de teelt van mierikswortel is dit de eerste toelating van een fungicide. Voor de overige teelten is Signum een welkome aanvulling op het bestaande pakket.

De uitbreiding van de toelating is beoordeeld volgens de procedure voor een 'kleine toepassing' (NL KUG). Dat betekent dat er geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitsonderzoek in de betreffende gewassen is uitgevoerd. Het is daarom aan te raden eerst een proefbespuiting uit te voeren, voordat een heel perceel behandeld wordt. Gebruik in deze teelten komt voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Of registreer je om te kunnen reageren.