Vollegrond

Nieuws laatste update:22 aug 2013

Nieuwe zelfrijdende ligbedwieder

De Jongh Machines in Strijen komt met een nieuw zelfrijdend aluminium ligbed voor werk als handmatige onkruidbestrijding.

De aandrijving gaat met een brandstofmotor, in combinatie met traploze, in snelheid regelbare hydromotoren in de voorwielen. De instelling van de snelheid gaat met een potentiometer, een taster houdt het traploos werktuig in het veld op koers. De machine op de foto –voor een Engelse bedrijf- heeft een alarmknop die elke 5 minuten geactiveerd moet worden. Kennelijk zijn de ligbedden dusdanig comfortabel dat voorkomen moet worden dat het personeel in slaap valt. Het ligbed kan overigens in elke gewenste uitvoering gemaakt worden.

De machine is in werking te zien op de mechanisatieshow tijdens de landelijke open dagen bij zaadfirma Bejo in Warmenhuizen van 24 tot en met 28 september.

Of registreer je om te kunnen reageren.