Vollegrond

Nieuws

Besluit over thiram opgeschort

Het Ctgb heeft het besluit om de toelating van ProSeed (thiram) per 31 mei 2013 te beperken tot alleen nog het gebruik voor het behandelen van zaden die bedekt worden uitgezaaid voor de teelt in Nederland opgeschort tot uiterlijk 1 augustus 2013.

Het Ctgb gebruikt deze tijd voor een herbeoordeling om eventuele onvolkomenheden in het eerdere besluit uit te sluiten. Het voornemen was om het middel voortaan te verbieden in alle onbedekt uitgezaaide gewassen en ook voor zaad dat voor export bestemd is. Maar omdat import van behandeld zaad wel blijft toegestaan, brengt dat volgens Plantum de concurrentiepositie van de Nederlandse zaaizaadsector ernstig in het geding. Daarnaast zou het dossier over ProSeed volgens een woordvoerder van het Ctgb door de bevoegde instanties in Europa verschillend worden uitgelegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.