Vollegrond

Nieuws

CLM ondersteunt vermarkten wild ganzenvlees

Omdat afschieten en vangen van ganzen onvermijdelijk is en weggooien van dat vlees pure voedselverspilling is, ondersteunt CLM het vermarkten van het vlees van wilde ganzen.

CLM stelt dat er teveel wilde standganzen in Nederland zijn en dat die veel schade veroorzaken in land- en tuinbouwgewassen. Daarom is actie tegen deze ganzen geboden. Daarentegen verblijven trekganzen alleen in de winter in Nederland en krijgen deze ganzen wel alle rust en ruimte. Dat is althans vastgelegd in het ganzenakkoord dat gesloten is door ‘De Ganzen-7’ (een samenwerkingsverband van zeven betrokken organisaties, waaronder Landbouw- en Tuinbouworganisatie Nederland) en de Provincies.
CLM werkt in dit initiatief samen met 'Ruig Wild en Gevogelte'. Via de website van CLM kan gerookte ganzenborst worden besteld. Daar zijn ook twee receptenboekjes te downloaden en is achtergrondinformatie te vinden over de problemen en schade die standganzen veroorzaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.