Vollegrond

Achtergrond

Markt: Laag prijsniveau voor peen

De beurs in Middenmeer startte woensdag 8 september met de notering voor C-/D-peen met € 5 tot € 6 per 100 kilo.

De voorgaande seizoenen werd medio tot eind augustus al gestart met deze notering, maar door de tamme handel ging dat dit seizoen niet. Sinds 2017 is de C-/D-peennotering niet meer zo laag gestart.

Contractpeen

De afzet van peen verloopt in een rustig tempo; het gaat redelijk op dezelfde voet door als in de voorgaande weken. In Zeeuws-Vlaanderen wordt af en toe een vrachtauto per verwerker meer gevraagd, maar daar is de vrije peen ook nog lang niet aan bod. Contractpeen is het enige dat wordt gerooid.

Vrije handel wil niet vlotten

Vanuit de Flevopolder heerst overigens niet het gevoel dat er meer dan voorgaande weken kan worden afgezet. De vrije handel wil niet vlotten. Er gaat wat peen naar Afrika, maar dat is het dan ook wel. Er zijn percelen overrijp aan het worden, maar zelfs voor lage prijzen van € 5 per 100 kilo krijgt de handel deze niet verkocht; vraag naar vrije peen is er simpelweg niet. Het is de vraag of vanuit het buitenland wat meer interesse gaat komen. Maar vooralsnog zijn er geen tekenen dat de vraag ergens gaat aantrekken.

Prognose: flauwe peenmarkt

Of registreer je om te kunnen reageren.