Vollegrond

Achtergrond

Aanvoer vroege peen zet nu in

De peen voor de oogst 2021 staat er in Zeeuws-Vlaanderen florissant bij.

Deze vroege percelen hebben behoorlijk water gehad in de vorige week. Deskundigen voorzien dat de telers er over vijf tot zes weken kunnen gaan rooien. Dat betekent dat de wortelen hier niet erg veel later zijn dan gebruikelijk. In Limburg is inmiddels voorzichtig begonnen met het rooien van de vroege percelen geteeld onder folie. Volgende week kan er meer gas worden gegeven.

€ 32,00 per 100 kilo veldgewas

Het gewas ziet er goed uit, de opbrengst is uiteraard nog wel aan de fijne kant. De in de akkerbouw alomtegenwoordige achterstand in groei valt ook hier erg mee en is in te schatten op een kleine week. Er is nu een prijs voor te maken van € 32,00 per 100 kilo veldgewas. Dat kan, zodra er voldoende tonnen beschikbaar zijn, goed concurreren met de geïmporteerde Franse peen, die gewassen in big bags € 35,00 tot € 36,00 per 100 kilo moet opbrengen af Bordeaux.

Spaanse peen is momenteel niet meer in beeld. De Franse peen is hier nog twee weken aan de markt, daarna kunnen de afnemers bediend worden met vroege Nederlandse peen.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.