Vollegrond

Achtergrond

Prijs gangbare peen stabiel, bio-peen onder druk

De telersprijs voor gangbare B-peen ligt redelijk stabiel tussen € 32 en € 34 per 100 kilo.

Dat is een redelijk hoog niveau voor de tijd van het jaar. De bovenkant van de prijs is betaalt door Belgische spoelerijen die met spoed peen nodig hadden. Over het algemeen wordt € 33 betaalt. De eerste peen voor Afrika wordt deze week geladen, maar zeer beperkt en alleen als de koelcapaciteit genoeg is. De opbrengsten voor de vroege percelen peen zijn wisselend tussen zo’n 30 ton en 65 ton per hectare.

Prijs biologische peen zakt

De consumentenprijzen voor biologische peen is in een Duitse supermarkt met ruim een kwartje verlaagd. Die prijscorrectie zet druk op de telersprijzen, ondanks dat er niet zoveel tonnen worden geoogst van de vroegst ingezaaide percelen.

Hittegolf

Het is spannend hoe de komende periode de peen zich houdt met de extreem hoge temperaturen. Telers verwachten dat het warme weer een slijtageslag kan worden.

Prognose: stabiele prijs gangbare peen.

Of registreer je om te kunnen reageren.