Vollegrond

Achtergrond

Peenprijs stijgt licht bij iets meer vraag

Er is nog steeds geen sterke vraag naar peen, maar de vraag trekt iets aan.

Dat komt mede door het koude weer in Oost-Europa en het af-landaanbod wat opraakt. De prijzen gaan deze week omhoog. De beurs in Emmeloord noteert voor B-peen uit bewaring € 1,50 hoger op € 9 tot € 11 per 100 kilo. De notering van schaaltjespeen is met € 3 fors gestegen naar € 10 tot € 13.

In het Hogeland in de provincie Groningen zijn hogere prijzen betaald voor directe levering, waardoor de prijs voor schalenpeen flink stijgt. De kostprijs bij telers ligt boven € 14 waardoor niet makkelijk wordt verkocht.

Hoewel de vraag voorzichtig aantrekt, is de export erg rustig. Vanuit Europa begint Kroatië voor het eerst te vragen. Spoelerijen draaien voornamelijk voor Duitse en Belgische verwerkers die peen aan supermarkten leveren.

Prognose: rustige stemming.

Of registreer je om te kunnen reageren.