Vollegrond

Achtergrond laatste update:14 okt 2015

Rassendagen peen

Prei op rassendagen 2015.

Bejo

Namibia is een aanvulling voor het vroege segment, aldus Rob van den Bos, met een goede breuktolerantie gezien zijn vroegheid. Het ras vraagt 120 groeidagen, resulterend in zeer gladde op Nerac lijkende peen, die van boven tot onder is uitgevuld. Van den Bos: "Nerac-sigaren, ook voor op schaaltjes."

Norway is een nieuw Nantes type met een kwaliteit als Nerac. Voor de midden vroege teelt tot late bewaring, en sterker dan Nerac tegen meeldauw. Norway is in de koelcel even bedrijfszeker als Nerac Uniform en zeer sterk tegen breuk en scheuren. Voor de gangbare en de biologische teelt.

Hazera / Vilmorin

Het ras Gold Nugget van Vilmorin schuift Frank Druyff naar voren als fris geel ras met een uitstekende smaak. Het is een middenvroeg ras met een stevige, gladde, citroengeel gekleurde wortel. De productie is hoog door lange en uniforme wortelen. Geschikt voor versmarkt en industrie.

Terug naar overzicht

Joost Stallen en Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.