Home

Nieuws

Residuresultaten telers in keten beter inzichtelijk

Woensdag 1 september start een nieuwe module van AgriPlace, waarmee residurisico’s in de keten helderder worden.

Telersdataplatform AgriPlace maakt met de nieuwe module residuresultaten binnen de ketens beter inzichtelijk, waardoor risicoproducten of risicotelers zichtbaar worden. De gegevens van laboratoriumresultaten zijn tot een database verwerkt. Dat betekent dat kopers makkelijk kunnen overzien bij welke telers het grootste risico zit op overschrijdingen.

Andere vragen die met data te beantwoorden zijn, zijn volgens AgriPlace: ‘Hoeveel MRL-overschrijdingen waren er vorig jaar voor dat product uit Zuid-Afrika?’ en ‘waar vonden we eerder het actieve ingrediënt dat nu op de zwarte lijst staat?’

Labgegevens beter doorzoekbaar

Kwaliteitseisen van supermarkten, keurmerken en instituties worden steeds complexer, strenger en gevarieerder. De benodigde informatie om aan de verschillende combinaties van klanteisen te voldoen is vaak versnipperd en de toegang daartoe lang niet altijd eenvoudig, stelt AgriPlace. Dat wordt door automatisering makkelijker.

Nu worden labgegevens vaak in pdf-formulieren bewaard of als print. Door de data samen te voegen en als digitale database doorzoekbaar te maken, ontstaat een beter beeld van de totale metingen.

Alleen data uit eigen keten

AgriPlace onderstreept dat de data alleen binnen de eigen keten transparant worden. Een koper kan via AgriPlace niet gegevens inzien van andere telers dan uit zijn eigen keten, waarvoor hij zelf de labresultaten al heeft in de vorm van een pdf of print.

Of registreer je om te kunnen reageren.