Home

Nieuws

‘Regeneratie’ verdubbelt levensduur accu’s

Accu’s gaan achteruit. Onderhoud gaat dat echter steeds beter tegen en is goedkoper dan nieuwkoop.

Interne transportmiddelen zoals buisrailwagens, trekkers, heftrucks en schoonmaakmachines zijn voorzien van accu’s of tractiebatterijen. Onderhoud is nodig om ze in goede staat te houden. Door regeneratie is de levensduur van accu’s of tractiebatterijen te verlengen.

Investeren in nieuwe batterij niet altijd noodzakelijk

Bedrijven zijn gewend de tractiebatterijen te vervangen als de gebruiksduur te veel afneemt en niet meer een hele werkdag meegaat. In deze gevallen is regeneratie een uitkomst: de capaciteit van de tractiebatterij kan tot het oude niveau worden teruggebracht en een investering in een nieuwe (dure) batterij is niet langer noodzakelijk.

Gepatenteerd systeem

De capaciteitsafname van loodaccu’s en tractiebatterijen is terug te voeren op twee verouderingsprocessen. Als eerste treedt loodsulfatering op. Dit ontstaat tijdens het op- en ontladen. Er vormt zich een isolerende laag op de loodplaten. Regeneratie verwijdert deze sulfateringslaag, waardoor de capaciteit wordt hersteld.

Het bedrijf Regbat heeft voor dat zogeheten regenereren een eigen gepatenteerd systeem ontwikkeld. Naar eigen zeggen leidt dat tot verdubbeling van de levensduur en is het 70% goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe batterij.

No cure no pay

Deze dienst wordt door meerdere bedrijven aangeboden. Het aantrekkelijke voor de ondernemer die te kampen heeft met minder presterende accu’s en batterijen, is dat Regbat de batterij bij bedrijven ophaalt en in de vestiging in Hoofddorp gratis een nulmeting uitvoert. Na deze analyse weten ze wat de gegerandeerde capaciteitstijging na regeneratie zal zijn. Daarna nemen ze telefonisch contact op met de klant die toestemming moet geven voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Indien een bedrijf toch geen regeneratie wil laten uitvoeren, krijgt deze de batterij kosteloos retour.

Of registreer je om te kunnen reageren.