Home

Nieuws

€ 25 miljoen hagel- en stormschade in Duitsland

De Vereinigte Hagelversicherung VVaG kreeg deze week voor een bedrag van € 25 miljoen aan schademeldingen binnen als gevolg van het noodweer dat vorige week maandag en dinsdag over grote delen van Duitsland trok.

De schade omvat een areaal van 10.000 hectare en trof naast akkerbouwgewassen en druiven ook percelen met vollegrondsgroenten en aardbeien. In het bericht op Gemüse.de van 13 juni wordt niet nader gespecificeerd om welke groenten het gaat, maar gezien de reikwijdte van het getroffen gebied zal het om diverse groentegewassen gaan, waaronder bladgewassen, kool en prei. De gemelde schade bedraagt zeker € 25 miljoen, maar nog niet alle taxaties zijn uitgevoerd.

Het noodweer, met orkaanwinden van 100 kilometer per uur, overvloedige neerslag en hagelstenen zo groot als kippeneieren, trok vorige week maandag en dinsdag over delen van de deelstaten Hessen, Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Rijnland-Palts.

Of registreer je om te kunnen reageren.