Home

Nieuws 1 reactie

Huisvesting migranten op agenda gemeente Westland

De aanpak van gemeente Westland om nieuwe huisvestingslocaties te creëren komt opnieuw ter sprake door een motie van Westland Verstandig.

Deze partij stelt dat de aanpak van gemeente Westland onrust veroorzaakt. 3 mogelijke locatiesop een geheime lijst van 16 locaties zijn bekendgemaakt, maar dat leidt tot onrust, stelt die partij. Via een motie wil Westland Verstandig ervoor zorgen dat de gemeente de lijst met 16 locaties bekend moet maken om een betere afweging tussen locaties te maken. Ook stelt de partij dat de communicatie naar inwoners moet verbeteren. Westland Verstandig diende daarover een motie in.

Zorgvuldige afweging aan de hand van lijst met meerdere locaties

Het bekendmaken van de overige locaties lijkt geen steun te krijgen van de andere grote oppositiepartij Gemeentebelangen Westland. De lijst met 16 mogelijke locaties moet juist een zorgvuldige afweging opleveren. Wel stelde die partij dat ‘niet alles gaat zoals verwacht’ bij de locatie-ontwikkeling die in september is ingezet. Begin mei wordt de motie besproken in een commissievergadering.

Huisvesting migranten op renbaan

Dinsdag 16 april was in Naaldwijk een bewonersavond over mogelijke vestiging van 300 migranten. Omwonenden van de Lange Broekweg zien niets in het plan van een uitzendbureau om op de renbaan huisvesting voor arbeidsmigranten te realiseren. De politieke partijen in Westland willen dat naar de verkeersoverlast die wordt gevreesd, onderzoek wordt gedaan en eventueel aangepakt zal worden. Anders kan vestiging op die plaats niet doorgaan, stelden ze die avond.

Eén reactie

  • Guido Rossel

    Decentraal huisvesten bevorderd integratie en verminderd overlast.

    Polenhotels moeten een laatste redmiddel zijn. Ook moet het maximum percentage van 5% Arbeidsmigranten per kern niet overschreden worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.