Home

Nieuws

Kabinet: btw-tarief groente en fruit ongewijzigd

Het kabinet wil het btw-tarief of accijnzen op groente- en fruit niet aanpassen.

Dat schrijven Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid in reactie op een rapport van de Raad voor de Leefomgeving (Rli).

Lees ook: Sector wil btw-vrijstelling AGF zoals ‘lightdrank’

Rli adviseert om het voedselpatroon te verschuiven naar minder dierlijke producten en meer plantaardige producten, omdat dit beter is voor de volksgezondheid en het milieu. Dit kan volgens Rli door btw of accijns op dierlijke producten te verhogen en die op plantaardige producten te verlagen.

Kabinet blijft bij gemaakte afspraken over btw-tarief

Schouten en Blokhuis benadrukken dat dit kabinet dat niet wil. Het kabinet blijft bij de afspraken die in het regeerakkoord zijn gemaakt over de verhoging van het btw-tarief van 6% naar 9%, die voor het gehele voedingsmiddelenaanbod gaat gelden.

Of registreer je om te kunnen reageren.