Home

Nieuws

Studenten ontwikkelen open source landbouwrobot

Studenten van de Van Hall Larenstein in Leeuwarden tonen zaterdag 17 februari op de open dag een robot die zaadjes kan planten, maar ook vocht kan meten en bewateren.

Het is de eerste zelfstandig opererende open source landbouwmachine ter wereld, stelt het onderwijsinstituut zelf. Dat betekent dat het voor de gebruik vrij te ontwikkelen is. De gebruiker kan dus experimenteren en verbeteren en hier op een online platform over communiceren met branchegenoten. “Op deze manier bewegen we met de sector mee”, zegt Sandra van der Galiën, docent aan de opleiding. “Dit project past perfect bij de ontwikkeling van onze studenten tijdens hun studie.

Momenteel zit de robot nog in een ontwikkelfase en valt er nog een hoop aan te sleutelen. Dat is een perfecte kans om te innoveren.” De farmrobot luister naar de naam Berend, aldus vakblad Boerderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.