Home

Nieuws

Droogte drukt Vereinigte Hagel in het rood

Bredeweersverzekeraar Vereinigte Hagel keert dit jaar meer schadvergoeding uit dan het bedrag dat aan premies is binnengekomen.

Directeur Jan Schreuder weet dat ongeveer 80% van de 1.000 telers bij Vereinigte Hagel schade hebben gemeld door de droogte van afgelopen zomer.

“De schadebedragen zijn voor sommige telers enorm hoog, anderen die konden beregenen, wisten de schade redelijk te beperken.”

97% heeft schadevergoeding gekregen

Inmiddels heeft ongeveer 97% van de telers zijn schadevergoeding uitbetaald gekregen. Over bedragen doet Schreuder nog geen uitspraken, die worden bekend tijdens de ledenvergadering, begin 2019.

Meer telers een bredeweersverzekering

“Waar storm, hagel, vorst en wateroverlast in voorgaande jaren de grootste schadeveroorzakers waren, komt daar nu droogte bij”, zegt Schreuder. Hij verwacht dat naar aanleiding van afgelopen groeiseizoen meer telers toch een bredeweersverzekering af zullen sluiten. “Helaas komt de afschaffing van de assurantiebelasting voor hen een jaar te laat, maar ik denk dat meer telers toch de overweging zullen maken.”

De tekorten van 2018 kan Vereinigte Hagel opvangen met reserves uit eerdere jaren. De coöperatieve verzekeraar is sinds 2006 actief in Nederland en schreef tot nog toe altijd zwarte cijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.