Home

Nieuws

Middelen toegelaten in peen, komkommer en courgette

Het Ctgb heeft middelen toegelaten voor de teelt van courgette, komkommer, meloen en knolselderij.

Ctgb heeft het middel Takumi (Certis) toegelaten voor de bestrijding van echte meeldauw in de onbedekte teelt van courgette en de bedekte teelt van komkommer en meloen.

De actieve stof van Takumi is cyflufenamid. Dit behoort tot de chemische groep Frac-code U6, werkt werkt sterk preventief en heeft daarnaast een curatieve werking. Het middel is medio april 2018 beschikbaar.

Onkruidbestrijder Challenge toegelaten

De toelating van het onkruidbestrijdingsmiddel Challenge (Bayer) is uitgebreid met peen en knolselderij. De veiligheidstermijn is 90 dagen. Het gebruik in knolselderij is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Hiervoor is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd: het gebruik van Challenge komt in dit geval voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Of registreer je om te kunnen reageren.