Home

Nieuws

Beter resultaat Achmea na ‘hagelschadejaar’

Verzekeraar Achmea heeft zijn resultaat in de eerste helft van dit jaar flink verbeterd.

Vorig jaar werd in dezelfde periode nog door onder meer grote hagelschade verlies geleden. Het noodweer van juni 2016 kostte de verzekeraar per saldo € 152 miljoen.

Ook als die eenmalige tegenvaller niet wordt meegerekend, deed Achmea het het afgelopen halfjaar beter. De verzekeraar bracht de kosten met 8% omlaag en schroefde de inkomsten uit premies voor zorg- en schadeverzekeringen op. De nettowinst kwam mede daardoor uit op € 171 miljoen, waar vorig jaar nog € 26 miljoen verlies werd geboekt.

Smartphones in het verkeer

Topman Willem van Duin wijst op de goede resultaten van de schadeverzekeringstak, ondanks de hogere schadelast. Het gebruik van smartphones in het verkeer leidt volgens hem tot een ‘aanzienlijke toename’ van de kans op een ernstig ongeval. De resultaten geven volgens Van Duin vertrouwen voor de lange termijn, maar hij houdt een slag om de arm. “Het is te vroeg om uit te gaan van rechtstreekse financiële voortzetting van deze resultaten voor het hele jaar.”

Of registreer je om te kunnen reageren.