Home

Nieuws

Duitse groenteprijs onder prijs van 2016

Duitse consumenten waren in april iets minder kwijt aan verse groente dan vorig jaar.

Voor het eerst dit jaar kwam de prijsindex onder het niveau van 2016 (april). In Nederland bleven de winkelprijzen voor verse groente ruim boven het niveau van 2016 (april). Dat blijkt uit gegevens van de Duitse en Nederlandse statistiekbureaus Destaties en CBS.

Sinds februari daalden de Duitse groenteprijzen in de winkels met 15%, in Nederland nog geen 7%, blijkt uit de gegevens van beide bureaus. In februari werd de winkelprijs nog opgedreven door de krapte op de Europese groentemarkten.

Sla goedkoper

De Duitse winkelprijzen voor sla, paprika en komkommer zijn ondertussen onder het peil van 2016 gedaald. De Duitse consumentenprijs voor tomaten bleef in april nog wel ruim boven het niveau van april 2016, blijkt uit deze gegevens.

Of registreer je om te kunnen reageren.