Home

Nieuws 1 reactie

58% Gecombineerde opgaven nog niet binnen op 2 mei

Op 2 mei 2017 moest 58% van de boeren en tuinders nog hun Gecombineerde opgave indienen over 2017.

RVO.nl had rond het middaguur 27.300 Gecombineerde opgaven ontvangen, dat is 42% van de in totaal 65.000 boeren die dit jaar zijn uitgenodigd om een opgave in te dienen. Dat meldt uitvoeringsorganisatie RVO.nl. Het percentage ontvangen opgaven is daarmee begin mei vrijwel gelijk aan 2016, ondanks de vroegere start van de indiening. Uiterlijk 15 mei 2017 moet de opgave digitaal zijn ingediend. Daarna begint de kortingsperiode die loopt tot en met 9 juni.

Volgens RVO.nl waren ondernemers en adviseurs die in de periode 4 tot en met 17 april hun opgave hebben gedaan over het algemeen tevreden. Op het klanttevredenheidsonderzoek over de genoemde periode is gemiddeld een 6,8 gescoord.

Bijwerken ‘Mijn percelen’ kost veel tijd

Dat een groot deel van de gegevens vooraf is ingevuld, wordt met een 8,2 beoordeeld. De aspecten snelheid (tijd die het kost om de opgave in te vullen) en duidelijkheid (mate waarin duidelijk is hoe RVO.nl de opgave beoordeelt) scoren duidelijk minder met respectievelijk een 6,4 en 6,0.

De applicatie ‘Mijn percelen’ wordt goed beoordeeld, maar het bijwerken van percelen blijft volgens het klantenonderzoek nog veel tijd kosten en krijgt als totaalcijfer een 5,9. Ook vinden met name ondernemers het moeilijk om een overlap in percelen op te lossen, zij geven daarvoor een 5,3.

Herinneringsbrieven naar boeren

Uit zowel het klanttevredenheidsonderzoek als de reacties aan de telefoon blijkt dat ondernemers en adviseurs het lastig blijven vinden om informatie over de Gecombineerde opgave te vinden en ook om de opgave zelf te vinden.

Binnenkort stuurt RVO.nl herinneringsbrieven naar relaties die de opgave nog niet hebben ingediend.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.