Home

Nieuws

Hogere winst Greenery vloeit terug naar leden

The Greenery heeft over 2016 aanzienlijk meer winst gemaakt dan over 2015. Het bedrijf laat een flink deel van die winst naar de leden terugvloeien.

The Greenery laat de helft van de winst over 2016 terugstromen naar de leden in de vorm van toeslagen en een rente op de ledenlening die de telers bij hun coöperatie hebben uitstaan.

De winst is flink hoger uitgevallen dan over 2015, toen op een omzet van € 1,1 miljard er € 4 miljoen winst overbleef. Dat bevestigt woordvoerder Harm Jan Eikelenboom. De exacte jaarcijfers zullen rond 4 april naar buiten worden gebracht.

Selectief met nieuwe leden

Volgens Eikelenboom wil The Greenery met het de terugbetaling van een flink deel van de winst naar de 500 leden-telers niet per se een groei van het ledenaantal bereiken. “Natuurlijk gaan we steeds het gesprek aan met mogelijke nieuwe leden. Maar daarbij zijn we selectief: kwantitatieve ledengroei staat niet voorop. Nieuwe telers moeten wel duidelijk meerwaarde leveren en passen in de retailstrategie.”

Geen verschuivingen tussen deelsectoren

De opgaande lijn die onder de nieuwe ceo Steven Martina is ingezet, zal er in elk geval voor zorgen dat het verloop van het aantal leden niet negatief wordt beïnvloed, is de verwachting. Van een opvallende verschuiving van aantallen telers of omzet in een bepaalde deelsector van de voedingstuinbouw is bij The Greenery volgens de woordvoerder geen sprake.

Of registreer je om te kunnen reageren.