Home

Nieuws

Geen World Expo 2025 in achtertuin Westland

De provincie Zuid-Holland ziet af van een kandidatuur voor organisatie van de World Expo 2025 in Rotterdam.

Dat is het gevolg van overleg tussen Zuid-Holland, Rotterdam en werkgevers in VNO-NCW. Zuid-Holland zag met de World Expo 2025 goede kansen om sterke punten te tonen van de Zuid-Hollandse economie. De glastuinbouw is daar een onderdeel van. De plannen voor de World Expo 2025 ontstonden eind 2015 in Milaan waar de laatste World Expo plaatsvond.

20 miljoen bezoekers

Vanaf mei tot november 2015 hebben circa 20 miljoen bezoekers, (waaronder handelsdelegaties) de Expo bezocht. Tal van hen hebben ook het Nederlandse Paviljoen bezocht, met een demokas. Hier kregen bezoekers in de maanden september en oktober 2015 een beeld van de kracht van Nederland en Zuid-Holland.

Geen steun

Eerder werd al bekend dat het kabinet de kandidatuur van Rotterdam niet steunde. Zuid-Holland ziet geen alternatieven voor de World Expo en trekt haar plan daarom terug. Ook de gereserveerde € 1,8 miljoen valt daarmee vrij.

Wel organiseert Zuid-Holland dit jaar een conferentie van de European Regions for Innovation in Agriculture, Food and Forestry (ERIAFF). De focus van de conferentie ligt op tuinbouw, bio economie, demofarms en irrigatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.