Home

Nieuws

Concept stadstuinbouw krijgt GlobalGap

INFARM, een fabrikant van compacte modules voor stadstuinbouw (urban farming), heeft een GlobalGap-certificaat gekregen.

Het is – zo stelt GlobalGap - het eerste verticale teeltbedrijf dat een certificaat krijgt. INFARM werkt met Rijk Zwaan samen om de juiste bladgroenterassen te selecteren voor hun geautomatiseerde teeltmodules. Er komt geen teler aan te pas. Het concept is goedgekeurd, zodat bij elke vestiging een minimale inspectie nodig is.

Makro-vestigingen

In Berlijn en Antwerpen staan teeltmodules opgesteld van INFARM in Metro-groothandelsvestigingen. In Antwerpen gaat het om een Makro-vestiging. Of INFARM ook in Nederland snel op de markt komt, is niet duidelijk, stelt Rebecca Griffiths, communicatieverantwoordelijke bij INFARM. Het bedrijf is gevestigd in Berlijn en werkt al sinds 2013 aan de ontwikkeling met geld van technologiebedrijven en investeerders.

Nieuwe soorten naar de markt

Griffiths stelde bij de presentatie op de jaarlijkse Fruit Logistica-persconferentie dat het system ook zal helpen nieuwe soorten groente en kruiden naar de markt te brengen. “Sommige rassen zijn te delicaat om op traditionele wijze te produceren. We zijn constant in gesprek met chefs van restaurants om te kijken waar vraag naar is en dat in te vullen.” De voornamelijk glazen modules zijn aan elkaar te schakelen. Dat biedt een voordeel op systemen in zeecontainer, aldus Griffiths.

Of registreer je om te kunnen reageren.