Home

Nieuws

Werktijdverkorting mogelijk na noodweer

Land- en tuinbouwbedrijven in Brabant en Limburg die hard zijn getroffen door het noodweer kunnen werktijdverkorting aanvragen voor hun personeel.

De regeling wordt vrijdagmiddag opengesteld, zo maakte minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vrijdag bekend.

Hierdoor kunnen bijvoorbeeld tuinders van wie de kas is vernield door hagelstenen een WW-uitkering aanvragen voor de uren die hun werknemers niet kunnen werken. Volgens het kabinet is het noodweer een buitengewone omstandigheid die niet tot het gewone ondernemersrisico kan worden gerekend.

Extreem noodweer met hagelstenen zo groot als tennisballen zorgde eind vorige week voor een golf van vernieling in de regio, die de hele maand al kampt met wateroverlast. Van veel stallen en kassen is bijna geen dakdeel meer heel en veel gewassen liggen te verpieteren in de met water verzadigde akkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.