Home

Nieuws

Uitkomst rechtszaak: Teler mag toch kas bouwen

Een teler mag een afgegeven vergunning toch omzetten in nieuwbouw van een kas.

De teler kwam voor een schadevergoeding vanwege  de bouwstop die was afgekondigd door de nieuwe Ruimtelijke Verordening Gelderland.  De rechter oordeelt echter dat de provinciale verordening niet de bouwvergunning vernietigt, omdat de bestemmingsplannen niet zijn aangepast. De teler heeft daarom geen recht op schadevergoeding, waar hij in een rechtszaak om gevraagd had.

In 2010 kreeg de teler een bouwvergunning voor het bouwen van een tuinbouwkas. Deze bouw is niet gerealiseerd. In dat jaar kwam ook de Ruimtelijke Verordening Gelderland (RVG) in werking. Deze bevat een tijdelijk verbod voor nieuwvestiging van glastuinbouw en een tijdelijk verbod voor uitbreiding van bestaande glastuinbouw. De gemeente bleek de teler echter steeds verkeerd te hebben voorgelicht en moet nu al verliezende partij de kosten van de rechtszaak vergoeden aan de teler

Of registreer je om te kunnen reageren.