Home

Nieuws

Schoolkantine kan nog slag maken in groente en fruit

Van een groep van driehonderd onderzochte scholen geeft 87 procent aan dat het voedingsaanbod de afgelopen drie jaar gezonder is geworden, vooral door een breder aanbod van producten uit de Schijf van Vijf.

Toch biedt nog maar drie op de vijf schoolkantines in een RIVM-onderzoek fruit aan in de kantine en één op de drie scholen biedt groente aan in de pauze in de schoolkantine. Het aanbod groente en fruit in automaten op school is veel kleiner. In automaten zit wel vaak vruchtensap. Het werkelijke aantal scholen dat groente en fruit verkoopt, kan lager liggen, omdat veel actieve scholen de enquête hebben ingevuld.

Dat blijkt uit evaluatie-onderzoek van RIVM van het Programma De Gezonde Schoolkantine. Via dat programma bezoekt de Schoolkantine Brigade scholen om ze te wijzen op een gezond aanbod. Naast die brigade blijkt ook het verzoek van ouders en medewerkers een belangrijk argument om het voedselaanbod gezonder te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.