Home

Nieuws laatste update:19 feb 2016

Van Dam zoekt naar lek gegevens gewasbeschermingsmiddelen

Het ministerie van Economische Zaken gaat na of de verkoopcijfers over bestrijdingsmiddelen vanuit het ministerie zijn gelekt naar Greenpeace. Dat heeft staatssecretaris Martijn van Dam (Ecopnomische Zaken) donderdag in de Tweede Kamer gezegd.

"Ik laat nagaan of de informatiebeveliging is geschonden bij mijn departement of bij onderliggende diensten", zei de staatssecretaris. Het gaat om een standaardonderzoek dat altijd wordt uitgevoerd bij dit soort lekken, zegt Van Dam.

Dinsdag lekten de gegevens over verkochte hoeveelheden bestrijdingsmiddelen uit, via Greenpeace. Het gaat om bedrijfsvertrouwelijke gegevens die door de gewasbeschermingsmiddelenindustrie zijn verstrekt aan het ministerie.

De gegevens zijn in vertrouwen gedeeld met een aantal andere organisaties, zegt de staatssecretaris zonder die organisaties bij naam te noemen. Als er aanleiding is maatregelen te nemen vanwege het lek, zal Van Dam dat aan de Tweede Kamer melden.

Of registreer je om te kunnen reageren.