Home

Nieuws

La Place na overname door Jumbo in Greenery-keten

De Jumbo Groep koopt restaurantketen La Place. De supermarktketen neemt in eerste instantie alleen de losse vestigingen van La Place over, niet de afdelingen in de V&D-warenhuizen.

Of dat betekent dat The Greenery-telers nu leveranciers worden van de groente en fruit in de restaurants is niet duidelijk. The Greenery is hofleverancier van Jumbo. La Place werkt met vaste leveranciers die de afgelopen maanden de restaurantketen steunden door te blijven leveren, ondanks de risico's op een faillissement.

Blurring

Volgens Frits van Eerd, de topman van Jumbo, is de overname gunstig voor Jumbo en La Place; de combinatie levert volgens hem veel voordelen op. "De traditionele scheiding tussen supermarkten en foodhoreca is aan het verdwijnen. Onze klanten willen zelf bepalen waar, wanneer en wat ze eten. Hij heeft het over synergievoordelen, zoals het uitwisselen van producten en concepten voor klanten.

Van de 61 vestigingen die Jumbo overneemt, zullen er waarschijnlijk vijf tot tien alsnog gesloten worden. Als er warenhuizen van V&D open blijven, wil Jumbo de La Place-vestigingen in die filialen ook gaan exploiteren. Maar het is nog onduidelijk wat er met de warenhuizen gebeurt. Er wordt nog gesproken met twee partijen die geïnteresseerd zijn in V&D.

Of registreer je om te kunnen reageren.