Home

Nieuws laatste update:25 sep 2015

Groenteverkopers bij asielzoekerscentra

Met de groeiende stroom asielzoekers neemt ook het aantal verkooppunten toe voor mobiele groente- en fruitverkopers nabij die centra.

In Winterswijk is een vergunning aangevraagd voor verkoop van groente, fruit en oosterse producten bij het AZC Winterswijk waar 500 vluchtelingen wonen in flatunits. Het komt steeds vaker voor en het zijn vaak ook oud-immigranten, stelt een woordvoerder van het AZC. "We zijn daar gematigd positief over. Het is goed spul dat ze verkopen en wat niet in de supermarkt te verkrijgen is. Het is dus aanvullend op wat supermarkten kopen, vaak ook met kruiden uit de Syrische keuken. Het zorgt er alleen wel voor dat onze bewoners de supermarkten minder bezoeken en dat bezoek is voor de integratie wel belangrijk."

Of registreer je om te kunnen reageren.