Home

Nieuws

MKB niet goed voorbereid op hackers

Ondernemers onderschatten massaal het risico van digitale dreigingen zoals een cyberaanval, diefstal of uitval van IT-systemen. Daarvoor waarschuwen verzekeraar Interpolis en IT-bedrijf Capgemini vrijdag.

De partijen hebben onderzoek laten uitvoeren onder ruim vijfhonderd  mkb-bedrijven met een omzet tot €50 miljoen. Daaruit kwam naar voren dat 71 procent van de ondernemers denkt dat hun bedrijf geen cyberrisico loopt. Minder dan vier op de tien schenken regelmatig aandacht aan digitale bedreigingen en nemen daartegen maatregelen. Veel bedrijven zeggen ook dat hun IT-beheerders weinig kennis hebben van cybersecurity.

Interpolis en Capgemini vinden dit opvallend, omdat de mogelijke schade van cybercriminaliteit erg groot is en het niet heel moeilijk is om je als ondernemer digitaal weerbaarder te maken. De impact op het voortbestaan van een bedrijf van hackaanvallen, phishingmails of IT-systemen die uitvallen, is volgens de partijen even groot als de gevolgschade na een grote brand. Als een bedrijf een tijd uit de lucht is door een cyberincident, is het vertrouwen weg en komen klanten vaak niet meer terug.

Of registreer je om te kunnen reageren.