Home

Nieuws laatste update:1 mei 2015

Veiling Hoogstraten retourneert helft veilkosten

Veiling Hoogstraten heeft 2014 afgesloten met een winst van € 554.000 euro. De veiling betaalt de leden-aandeelhouders ruim 1,9 miljoen euro terug. Dat komt neer op 52 procent van de afgedragen veilkosten.

Op de jaarvergadering van 28 april kon het veilingbestuur mooie jaarcijfers voorleggen aan de leden-aandeelhouders. In het algemeen gaat 2014 de boeken in als een slecht tuinbouwjaar. Het is daarom opmerkelijk dat het veilingbedrijf van Veiling Hoogstraten een omzetstijging wist te realiseren van 18 miljoen euro (+10%) naar een totaal van 192 miljoen euro. De totale zakelijke omzet steeg even hard naar 245 miljoen euro. Aardbeien en tomaat realiseerden in 2014 redelijke tot goede prijzen. Vooral het najaar was een periode met hoge prijzen. Paprika heeft het hele jaar zwakke prijzen gekend, met uitzondering van mei en een deel van juni.

Ruimte voor investeringen

De veiling maakte over 2014 ruim een half miljoen winst, na aftrek van de teruggave van veilkosten. Deze winst het volgens directeur Gaston Opdekamp het resultaat van een sober financieel beleid. Daarnaast is een deel van de omzetgroei te verklaren uit de aanwas van leden uit Nederland. Vooral bij paprika zijn Nederlandse telers sterk vertegenwoordigd. De 9 Nederlandse paprikatelers met in totaal 65 hectare zijn goed voor 65 procent van de paprika-aanvoer op veiling Hoogstraten.
Door de goede resultaten van de laatste jaren is er ruimte voor nieuwe projecten. Doordat de deelnemers aan het project 'centraal sorteren paprika' voor 5 jaar hebben bijgetekend, zijn er diepte-investeringen in het project mogelijk. Verder start nog voor de zomer de bouw van een nieuwe inpakhal van 5.000 vierkante meter. Daarnaast zal de eerste 'kopermodule' gebouwd worden voor een klant die zich op het veilingterrein wil vestigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.