Home

Nieuws

Nieuwe toelatingen gewasbeschemingsmiddelen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft voor een groot aantal middelen besluiten genomen.

Toelatingen

  • Regulex 10SG op basis van de werkzame stof gibberelline a4 + a7. Het middel wordt toegelaten als groeiregulator in de teelt van appels en peren. Het betreft een middel voor professioneel gebruik;
  • Pyrus 400SC op basis van de werkzame stof pyrimethanil. Toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel in appel, peer, aardbei, onbedekte teelt van braam en onbedekte teelt van framboos. De toelating is tot stand gekomen via de procedure van de wederzijdse erkenning;
  • Prestop Mix op basis van de werkzame stof gliocladium catenulatum stam J1446. Toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel (biologisch) in de bedekte teelt van groente, aromatische kruidgewassen, aromatische wortelgewassen en bloemisterijgewassen (bedekt). De uitbreiding betreft de toepassing in de bedekte teelt van aardbei en framboos, waarbij het middel verspreid wordt door middel van hommels. De toelating is tot stand gekomen via de procedure van de wederzijdse erkenning. Deze toelating maakt onderdeel uit van het project Green Deal.

Herregistraties

  • XenTari WG op basis van de werkzame stof Bacillus thuringiensis ssp. aizawai stam ABTS-1857. Toegelaten als insectenbestrijdingsmiddel in de teelt van witlof (pennenteelt),cichorei, pitvruchten, steenvruchten (onbedekte teelt), aardbei, bessen, druif, braam- en framboosachtigen (Rubus spp.), sla (Lactuca spp.), andijvie, spinazie-achtigen, veldsla, rucola, lamsoor, boon met peul, vruchtgroenten, koolgewassen, radijsachtigen, knolraap (onbedekte teelt), koolraap (onbedekte teelt), aardpeer (onbedekte teelt), Japanse aardappel (onbedekte teelt), zoete aardappel, rode biet (onbedekte teelt), knolselderij (onbedekte teelt), schorseneer (onbedekte teelt), mierikswortel (onbedekte teelt), yam (onbedekte teelt), bleekselderij, kruidenteelt (vers of gedroogd), bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen, vaste plantenteelt, openbaar groen, sierbeplanting en als kleine toepassing in de teelt van peulvruchten, oliehoudende zaden, vezelgewassen, noten, vijg (onbedekte teelt), kiwi, kardoen (onbedekte teelt), rabarber, knolvenkel, artisjok (onbedekte teelt), zeekool (onbedekte teelt), bedekte veredeling en zaadteelt, en de onbedekte veredeling en bloemenzaadteelt, groentenzaadteelt en zaadteelt van kruiden, bieten, peulvruchten, oliehoudende zaden, vezelgewassen, groenbemestergewassen, voedergewassen, witlof, cichorei, boekweit, hop en meekrap);
  • Butisan S op basis van de werkzame stof metazachloor. Toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van koolzaad, sluitkoolachtigen, bloemkoolachtigen, boerenkool, prei en boomkwekerijgewassen. Tevens wordt het middel uitgebreid met kleine toepassing in de teelt van crambe, chinese kool, koolrabi, sierkool, Paeonia sp., snijgroen en de veredelingsteelt en basiszaadproductie van spinazie, bieten, Brassica sp. en bloemisterijgewassen;
  • Vertimec Gold op basis van de werkzame stof abamectine. Toegelaten als insecten- en mijtenbestrijdingsmiddel in aardbei, sla (Lactuca spp.) (bedekte teelt), vruchtgroente van Cucurbitaceae met niet-eetbare schil (bedekte teelt), vruchtgroenten van Solanaceae (bedekte teelt), radijsachtigen (bedekte teelt), prei (onbedekte teelt), aromatische kruidgewassen (bedekte teelt), b loembol- en bloemknolgewassen, bloemisterijgewassen m.u.v. roos (bedekte teelt), roos (bedekte teelt), bloemisterijgewassen (onbedekte teelt), boomkwekerijgewassen (bedekte teelt), vaste plantenteelt, kers (bedekte teelt), pruim (bedekte teelt), aalbes (rood, wit), aalbes (zwart), kruisbes, braam- en framboosachtigen, veldsla (bedekte teelt), Chinese kool, veredelingsteelt en basiszaadproductie van akkerbouw, groente- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen (bedekte teelt),

Wijziging gebruiksvoorschrift

Boxer op basis van de werkzame stof prosulfocarb. De wijziging van dit onkruidbestrijdingsmiddel omvat het opnemen van een Laag Doserings Systeem (LDS) op het label voor de toepassing in groentegewassen en het verlagen van het interval voor de toepassing in wortelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.