Home

Nieuws

Milieuclubs naar rechter om imidacloprid

Milieuorganisaties Natuur & Milieu en Greenpeace stappen naar de rechter. Ze willen dat imidacloprid wordt verboden.

Imidacloprid is een van de neonicotinoïden die gisteren hernieuwd in de belangstelling kwamen door een kritisch wetenschappelijk onderzoek naar de schadelijkheid van deze stoffen. Met name imidacloprid is schadelijk voor bijen, zweefvliegen en vlinders en die zijn belangrijk voor ons voedsel, aldus de milieuorganisaties.

Natuur & Milieu en Greenpeace hadden al eerder om een verbod op de stof gevraagd. Die zaak ligt bij het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) , dat bepaalt welke bestrijdingsmiddelen in Nederland mogen worden gebruikt. Volgens de milieuorganisaties schuift het college een besluit steeds weer voor zich uit. Daarom gaan ze nu naar het College voor beroep van het bedrijfsleven, de hoogste economische rechter in Nederland. Dat zou het Ctgb een harde termijn moeten opleggen waarbinnen het verzoek om herbeoordeling van de toelating van het middel Admire van Bayer.

Of registreer je om te kunnen reageren.