Home

Nieuws

'Nederland blijft topland voor innovatie groente'

Nederland greep dit jaar met één innovatie in de groep van tien genomineerde producten naast de prestigieuze Fruit Logistica Innovation Award innovatieprijs.

Nederlandse innovaties wonnen de eerste vier edities van de prijs vanaf 2006, maar de laatste zes jaar lukte dat nog twee keer. Regelmatig was Nederland ook met meer dan één nominatie vertegenwoordigd. Dit jaar dus niet.

Dat betekent niet dat andere landen Nederland inhalen, stelt de Duitse organisator en vakblad Fruchthandel. "Nederland is altijd goed voor zeker tien inzendingen en innovaties. Het is daarmee één van de belangrijkste landen op gebied van innovatie", aldus directeur van het blad Robert Broadfoot.

De Nederlandse inzending dit jaar (DIY fresh packs) is afkomstig van Bakker Barendrecht met complete verpakkingen verse ingrediënten (vooral groenten) voor soep of maaltijden. Het was goed voor een derde prijs. De nieuwe gele cherrytomaat 'lemoncherry' van BelOrta werd tweede. De winnende innovatie was een pitloos papayaras.

De nominatie voor de innovatieprijs heeft toch al gezorgd voor veel exposure, stelden BelOrta en Bakker Barendrecht op de beursvloer in Berlijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.