Home

Nieuws

Rapportage: Ontwikkelingswerk vaak via groenteteelt

Nederlandse ontwikkelingshulp richt zich sterk op voedselzekerheid via ontwikkeling van de lokale groenteteelt.

Zo veranderde in Kenia het dieet door het verbeteren van de groente- en fruitproductie op 3.500 hectare land en de introductie van 21 voedzame aardappelvariëteiten. Ook in Ghana en Indonesië verbeterde de groenteteelt en werd het overmatige gebruik van pesticiden teruggebracht. Huishoudens in Rwanda en Burundi legden meer dan 9.000 groentetuinen aan.

Nederland ondersteunde grootschalige programma's voor voedselverrijking8 waardoor circa 70 miljoen ondervoede mensen konden profiteren van beter voedsel. Dat blijkt uit de resultaten in de rapportage Ontwikkelingsresultaten in Beeld van minister Ploumen van Buitenlandse Handel.

Nederland werkt aan de verbetering van de situatie van 32 miljoen ondervoede mensen, van 8 miljoen kleinschalige boeren en boerinnen en van structureel en duurzaam beheer van 7,5 miljoen hectare kleinschalig beheerde landbouwgrond.

Prijsinformatiesysteem

Nederland verbeterde daarnaast ook het ondernemingsklimaat door te investeren in de vermindering van transactiekosten, het verbeteren van (prijs)informatievoorziening en de aanleg van infrastructuur. Nederland steunde verder trainingen gericht op bedrijfsontwikkeling, financiële diensten en ondernemingsadvies voor ruim 4,5 miljoen kleinschalige boeren. De helft van hen was vrouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.