Home

Nieuws

Milieuorganisaties: fiscale vergroeningsagenda ontbreekt

De fiscale vergroeningsagenda in Nederland is "knarsend tot stilstand gekomen."

Dat stellen Greenpeace, stichting Natuur & Milieu, Milieudefensie, De Groene Zaak en Duurzame Energie Koepel in een reactie op de Prinsjesdagstukken. Volgens de natuurbeschermingsorganisaties sprak minister van financiën Jeroen Dijsselbloem in maart nog de ambitie uit het belastingvoorstel te "vergroenen", maar blijven voorstellen uit.

Het is volgens een verklaring van de organisaties een gemiste kans want "juist door arbeid goedkoper en tegelijkertijd vervuilende energie en grondstoffen duurder te maken, creëer je werkgelegenheid en boek je milieuwinst." Het kabinet ziet belastingen volgens de groep milieubewakers ten onrechte "alleen als bron van inkomsten en niet als instrument om vervuilend gedrag te ontmoedigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.