Home

Nieuws

Opnieuw twist over concurrentiebeding AGF-handel

Voor de Rechtbank Rotterdam dient opnieuw een zaak van een AGF-handelsbedrijf tegen voormalige personeelsleden die voor zichzelf begonnen.

Daarbij is zowel de leiding, maar ook commercieel en logistiek personeel betrokken.

Het handelsbedrijf, aanvankelijk uit Maasdijk en onderdeel van investeringsmaatschappij Agrocap, claimt dat regels zijn overtreden bij de start van een nieuw handelsbedrijf door de oud-medewerkers. Zo zou personeel geronseld zijn om mee te gaan en is commerciële informatie meegenomen door de verantwoordelijken, zo blijkt uit de eis.

Het handelsbedrijf en Agrocap eisen dat de oud-managers twee jaar geen concurrerende activiteiten mogen uitvoeren. Dat zou betekenen het staken van de werkzaamheden voor de nieuwe onderneming tegen een dwangsom van 50.000 euro per dag. De rechter houdt de zaak voorlopig aan.

Conflicten rondom het concurrentiebeding spelen vaker in de groente- en fruithandel. Een bekend voorbeeld is de recent afgesloten zaak rondom de start van Hillfresh, waarbij ook oud-medewerkers van Hagé betrokken waren en The Greenery. Daar werd de start van Hillfresh door de rechter juridisch niets in de weg gelegd, al oordeelden de rechters dat de oprichters op het randje hadden geopereerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.