Home

Nieuws

Finalisten Beste Gewasbeschermer 2014 bekend

De wedstrijd Beste Gewasbeschermer georganiseerd door Boerderij heeft vijf genomineerden opgeleverd voor de titel Beste Gewasbeschermer 2014.

De vijf genomineerden zijn: akkerbouwer Hubert Pals in Zevenbergschen Hoek (N.-Br.), akkerbouwer Pieter van Kempen uit Nieuwe-Tonge (Z.-H.), akkerbouwer Cornelis Mosselman uit Ooltgensplaat (Z.-H.), loonwerker/akkerbouwer Harrie Nies uit Huissen (Gld.) en Dick Werkman uit Bierum (Gr.).

De vijf genomineerden worden thuis bezocht door een jury, bestaande uit bedrijfsadviseur Geert-Jan van Roessel van DLV Plant, Jan Bouwman van Syngenta, Carlos Nijenhuis, voorzitter van middelenfabrikantenbrancheorganisatie Nefyto, communicatiedeskundige en bezorgd burger Marjolein van der Zee, akkerbouwer in  Veendam (Gr.) en winnaar Beste Landbouwspuiter 2013 Geert Draijer en akkerbouwredacteur Martijn Knuivers van Boerderij. Het bedrijf (vulplaats, spuit, middelenkast) werd beoordeeld en de telers werden ondervraagd over de praktische kant van het spuiten, zoals doppen- en middelenkeuze, maar ook over hun kijk en visie op gewasbescherming en hun rol richting de maatschappij. Uitgangspunt is dat gewasbescherming heden ten dage verder gaat dan puur het spuiten, de juiste middel- en dopkeuze en weersomstandigheden. De maatschappij, (stedelingen, omwonenden) worden namelijk steeds kritischer jegens chemische middelen.

De winnaar ontvangt de titel Beste Gewasbeschermer 2014, een Heliosec, een opvangbak om tankrestanten in op te slaan ter waarde van €5.000 en een Yamaha quad. De prijsuitreiking is op 10 september op mechanisatiebeurs ATH in Biddinghuizen (Fl.).

Of registreer je om te kunnen reageren.