Home

Nieuws laatste update:19 feb 2014

Onderzoek naar effect gewasbeschermingsmiddelen omwonenden

Omwonenden van bollenvelden, gaarden en andere landbouwgebieden worden de komende twee jaar uitgenodigd om mee te doen aan een bevolkingsonderzoek naar de gezondheidsrisico's van gewasbeschermingsmiddelen.

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft dit dinsdag aangekondigd.

Uit buitenlands onderzoek zou blijken dat er vaak melding gedaan wordt van irritaties van de huid of van de luchtwegen. Mansveld vindt de buitenlandse onderzoeken niet afdoende.

De staatssecretaris kwam tot haar beslissing voor het bevolkingsonderzoek na een positief advies van de Gezondheidsraad. De Raad onderzocht de afgelopen tijd of het nuttig zou zijn om zo'n onderzoek te houden. De Gezondheidsraad stelt ook vast ook dat de buitenlandse resultaten niet zomaar toepasbaar zijn op de Nederlandse situatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.