Home

Nieuws

Jack Stroeken stapt in maaltijdboxen

Jack Stroeken versterkt per 1 januari 2015 de directie van beebox en wordt tevens toetreden als aandeelhouder. Beebox is een sociale onderneming die maaltijdboxen met biologische versproducten bij consumenten thuis bezorgt.

Jack Stroeken geniet in de groentesector vooral bekendheid vanwege zijn werk als directeur bij het GroentenFruit Bureau. Hij is nu maatschappelijk ondernemer en voorzitter van Slow Food Nederland. Hij ziet zijn werk bij beebox vooral als het uit de pioniersfase begeleiden van dit soort voedselnetwerken. "Deze netwerken worden sterk gedreven door de wens van consumenten te willen weten waar hun eten vandaan komt, de behoefte aan biologische kwaliteitsproducten en het gemak van gezonde recepten. Beebox is een snelgroeiend bedrijf met grote kansen.

Eerder dit jaar heeft beebox zowel een crowdfunding- als een agrifunding-campagne succesvol afgerond. Recent heeft de onderneming ook de B Corp certificering gekregen en is een investering gedaan vanuit het ABN AMRO Social Impact Fonds. Beebox werkt met lokale ondernemers in 20 regio's en verwacht in het komende jaar een belangrijkste stap te zetten naar verdere landelijke beschikbaarheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.